Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

3

šalotky

2

stroužky česneku

 

bazalka

 

tymián

900 ml

zeleninového vývaru (podravka)

275 g rýže Arborio
75 ml bílého suchého vína
50 g parmezánu
30 ml olivového oleje
  sůl
  pepř
100 g chřestu
200 g papriky
200 g cukety
100 g mrkve
50 g jarní cibulky

Italské rizoto s restovanou zeleninou a parmazánem

45 minut
6 osob

Před podáváním můžeme posypat parmezánem.

Příprava

  1. Najemno nakrájenou šalotku s plátky česneku restujeme asi 5 minut na olivovém oleji.
  2. Poté přidáme nasekané bylinky a rýži. Krátce orestujeme rýži a zalijeme bílým vínem, které necháme vyvařit.
  3. Přidáme zeleninový vývar, parmezán, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 20-25 minut.
  4. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme na olivovém oleji. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu vmícháme do uvařeného rizota, které musí mít krémovou konzistenci.