Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

450 g

zeleného nebo žlutého hrachu Lagris

100 g

mrkve

20 g

másla

450 ml

vody

1 lžička škrobové moučky
2 lžička Podravky klasik

pepř
  nastrouhaný muškátový oříšek
Na servírování:  
100 ml zakysané smetany

Hrachová polévka

30 minut
4 osoby

Polévku servírujeme s kopečkem zakysané smetany, kterou vkládáme těsně před podáváním.

Příprava

  1. Předem namočený hrách uvaříme podle návodu a scedíme.
  2. Mrkev nakrájíme a vaříme do měkka, přidáme uvařený hrášek a rozmixujeme.
  3. Přidáme  Podravku klasik, pepř, muškátový oříšek, máslo a vodu.
  4. Následně přilijeme rozpuštěnou škrobovou moučku ve vodě. Polévku vaříme ještě asi  1-2 minuty.