Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

 

mořské plody

 

plátek filé z mořské štiky

1 lžíce

mouky

1 lžička

mleté sladké papriky

 

sůl

1

cibule

3 stroužky

drceného česneku

 

olivový olej

  barevné papriky
1 balení konzervovaných rajčat
5 dcl vývaru
  worchester
  tabasco
  citronová šťáva
240 g parboiled rýže uvařené podle návodu
  naťová cibulka

Gumbo

45 minut
4 porce

Podáváme s kopečkem parboiled rýže připravené podle návodu a zdobíme nasekanou naťovou cibulkou.

Příprava

  1. Mořské plody a kousky ryby smícháme s moukou a sladkou paprikou. Cibuli a česnek orestujeme na rozpáleném oleji, přisolíme, přidáme masovou směs a dál restujeme. Po chvíli směs vyjmeme a odložíme stranou.
  2. Na pánev vložíme pokrájené papriky, osolíme a krátce smažíme na mírném plameni. Pak přidáme nakrájená rajčata a vývar a vše provaříme (cca 15 minut). 
  3. Na konec vše smícháme s orestovanou rybou a mořskými plody, okořeníme worchestrem a tabascem a zakapeme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.