Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

200 g

vařené osolené rýže Natural

2 lžíce

másla

 

prostřední vrstva: hovězí ragú

300 g

mletého hovězího masa

 

konzervovaná rajčata

1

cibule

3 stroužky drceného česneku
½ lžičky chilli koření
  sůl
  oregano
2 lžíce kečupu
  olej
  horní vrstva:
5 čerstvých rajčat
1 cibule
1 lžíce másla
200 ml zeleninového vývaru
  pepř
  strouhanka
150 g strouhaného ementálu
  hrst strouhanky
2 lžíce krájené pažitky

Gratinovaná rajčata s rýžovým ragů

60 minut
4 porce

Podáváme teplé, zdobené pažitkou.

Příprava

  1. Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe uvařenou a osolenou rýží.
  2. Připravíme ragú: na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme ho. 
  3. Poté nakrájíme konzervovaná rajčata a přidáme k masu, osolíme a okořeníme chilli, oreganem a nakonec vmícháme kečup. Za občasného míchání směs asi 20 minut provaříme. 
  4. Teplé ragú navrstvíme na rýži a poklademe půlkami rajčat. Předehřejeme troubu na 220 C° a vložíme zapékací mísu s rýží, ragú a rajčaty. Zapékáme 10 minut. 
  5. Mezitím do pánve vsypeme nakrájenou cibuli, opečeme ji na másle a dáme stranou.
  6. Teplou cibuli smícháme se solí, pepřem, zalijeme vývarem a přidáme k rozpečeným rajčatům.
  7. Povrch rajčátek posypeme směsí strouhanky a ementálu, zapékáme dozlatova.