Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

250 g

rýže Arborio nebo zlatozrnné rýže Lagris

100 g

cukru

1

vanilkový cukr

1 lžička

nastrouhané pomerančové kůry

100 g

rozinek

Na polevu:

200 ml

vody

100 g

cukru

2 lžíce

citronové šťávy

1 lžíce

škrobové moučky

Čínský rýžový pudink

1 hodina

Podávejte dobře vychlazené.

Příprava

  1. Přebranou a propláchnutou rýži  uvaříme podle návodu . Do ještě horké uvařené rýže přidáme cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru a vše zamícháme.
  2. Formu na pudink vymažeme máslem, vložíme omyté rozinky a rýži, kterou lehce přimáčkneme lžící.
  3. Připravenou rýži vaříme v páře 30 minut.
  4. Vodu, cukr a citronovou šťávu přivedeme k varu, přidáme škrobovou moučku, rozpuštěnou v troše vody a vše krátce povaříme.
  5. Vařenou rýži vyklopíme z formy a přelijeme připravenou polevou .