Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

 

Sushi rýže viz. recept "Základní sushi rýže"

 200 g

salátové okurky

 1

avokádo

100 g

kaviáru Masago

mořská řasa Nori

Wasabi

japonská sójová omáčka

nakládaný zázvor Gari

California sushi

30 minut
1 osoba

Při podávání dochutíme sójovou omáčkou, zázvorem a Wasabi.

Příprava

  1. Nejprve zabalíme rohožku na sushi do potravinářské folie.
  2. Řasu Nori překrojíme v polovině. Plátek řasy Nori položíme na sushi rohožku.
  3. Na celou plochu rozprostřeme slabou vrstvu rýže. Poté rýží obrátíme na podložce řasou navrch.
  4. Řasu poklademe hranolem ze salátové okurky a plátky avokáda.
  5. Vše pomocí rohožky zarolujeme.
  6. Rolky odložíme stranou a na rohožku rozprostřeme tenkou vrstvu kaviáru (místo kaviáru lze použít například sezamové semínko). Rolku vložíme zpět a obalíme.