Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

400 g         

bramborového těsta Lagris

400 g

čerstvého špenátu (nebo mraženého listového špenátu)

2

lžíce olivového oleje

1

menší cibule

80 g

zakysané smetany

2

vejce


sůl
400 g
uzené rolované plece








Bramborový závin se špenátem

45 minut
4 porce

Po upečení závin rozkrájíme na plátky a ihned servírujeme.

Příprava

Čerstvý špenát omyjeme, osušíme (mražený špenát rozmrazíme). V pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Pánev odstavíme z plotny, vložíme špenát a přidáme zakysanou smetanu. Poté vmícháme vajíčka a lehce dosolíme.
Uzenou rolovanou plec si rozkrájíme na podélné špalíčky.
Bramborové těsto si připravíme dle návodu na obalu. Těsto necháme odpočinout a poté jej rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle cca 5 mm. Na plát těsta klademe směs špenátu a špalíčky uzeného masa. Těsto z obou stran přeložíme a srolujeme jako závin. Závin vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 min. Poté závin položíme na plech vyložený papírem na pečení. Před pečením závin potřeme rozmíchaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 C cca 15 min, dokud nebude mít zlatavou barvu.