Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

400 g

bramborových halušek Lagris

600 g

kuřecích prsou

 

sůl

 

červený drcený pepř

 

sezamové semínko

250 g

cherry rajčátek




Na sýrovou omáčku potřebujeme:
150 g
taveného smetanového sýra
250 g
smetany na šlehání



Na ozdobení potřebujeme: 
1
žlutou papriku

rozmarýn

snítky pažitky

snítky čerstvé bazalky


Bramborové noky s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

30 minut
4 porce

Zdobíme nakrájenou žlutou paprikou, rozmarýnem a snítkou pažitky a bazalky.

Příprava

Nejdříve si připravíme sýrovou omáčku. Na pánev vložíme tavený sýr a vlijeme smetanu. Pomalým zahříváním sýr zcela rozpustíme, omáčku krátce provaříme a uchováme na teplém místě.
Poté si připravíme základní těsto dle návodu na obalu. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujeme noky, které vkládáme do připravené vroucí vody. Noky jsou hotové v okamžiku, kdy vyplavou na povrch vroucí vody. Noky scedíme, zakápneme olejem, aby se neslepily, a uchováme v teple. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a osolíme. Posypeme červeným pepřem a sezamovým semínkem. Koření rukou lehce zaklepeme do masa. Maso vložíme do pekáčku společně s omytými cherry rajčátky a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 C, pečeme cca 10 – 15 minut. Při servírování na talíř nejdříve nalijeme sýrovou omáčku, poté klademe noky a nakonec položíme plátek kuřecího masa.