Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

2–3

velké hrsti bazalkových lístků

½

lžičky soli

50 ml

olivového oleje

1

stroužek česneku

50 g

piniových oříšků

4

lžíce strouhaného parmazánu

sůl

pepř
400 g
bramborových knedlíků Lagris





Bramborové noky s bazalkovým pestem

40 minut
4 porce

Zdobíme čerstvou snítkou bazalky.

Příprava

Nejdříve si připravíme bazalkové pesto. Lístky bazalky omyjeme a osušíme a vložíme do hmoždíře. Lístky rozetřeme se solí na hladkou pastu. Poté přidáváme postupně olivový olej. Vložíme stroužek česneku a dál třeme. Nakonec vsypeme přichystané piniové oříšky a strouhaný parmezán a dále třeme. Pesto by mělo být dokonale hladké a krémové. Podle chuti můžeme ještě dochutit solí a pepřem. Poté pesto vlijeme na pánev, přidáme smetanu na šlehání a lehce prohřejeme. Když máme pesto hotové, připravíme si základní těsto dle návodu na obalu. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujeme noky, které vkládáme do připravené vroucí vody. Noky jsou hotové okamžiku, kdy vyplavou na povrch vroucí vody. Hotové noky dáme do mísy a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily. Noky klademe na servírovací talíře a přelijeme připraveným pestem se smetanou.