Premium

Jasmínová

Země původu: Thajsko (THA), Vietnam (VNM), Kambodža (KHM), Itálie (ITA)*

Jasmínová rýže je nejrozšířenější v Thajsku a asijské kuchyni vůbec. Svojí chutí je velmi podobná rýži basmati, ale ve srovnání s ní více lepí.

Zrnka jasmínové rýže mají bílou až zlatohnědou barvu a jemnou vůni připomínající jasmín. Díky lepivé konzistenci se skvěle hodí zejména do salátů, pilafů a dezertů - prostě všude, kde oceníte její aromatickou vůni.

Varianty

  • Jasmínová | Sypaná | 500 g

    Návod k přípravě

    1Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek rýže je třeba cca 2,5 šálku vody).
    2 Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 16 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Přebytečnou vodu slijte a servírujte.
  • Jasmínová | Varné sáčky | 400 g

    Návod k přípravě

    1Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček/1 l vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 16 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček roztrhněte podle naznačené perforace a servírujte.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1478 kJ / 348 kcal
Bílkoviny 8,1 g
Sacharidy 78,5 g
Tuky 0,16 g