Premium

Arborio

Země původu: Itálie (ITA)*

Rýže arborio našla svůj domov v Itálii, protože tato střednězrnná rýže se svou kašovitou konzistencí výtečně hodí k přípravě pravého italského risotta.

Tato rýže se vyznačuje velkými zrnky, bílou barvou a velkým množstvím škrobu, díky němuž při vaření skvěle absorbuje vodu, aniž by se rozvařila.

Varianty

  • Arborio | Sypaná | 500 g

    Návod k přípravě

    1Ve středním hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Přisypte rýži a mírně orestujte.
    2K orestované rýži přidejte vodu (1,5 dílu vody na díl rýže) a špetku soli. Případně můžete rovnou smíchat s dalšími ingrediencemi (zeleninou, masem, houbami atd.) a vařit společně.
    3Přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vařte 16 - 18 minut (rýže se po uvaření lepí, ale uvnitř zůstane pevná na skus). Přebytečnou vodu slijte a podávejte.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1446 kJ / 341 kcal
Bílkoviny 7,67 g
Sacharidy 76,5 g
Tuky 0,39 g