image

Ostatní

Natural

Země původu: Itálie (ITA)*

Rýže natural je přírodní, nebroušená a neleštěná rýže. Není tedy zbavena vysokého obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, jak je tomu u bílé rýže.

Rýže natural se pěstuje v Asii, má slámově žlutou až nahnědlou barvu, je přirozeně bezlepková, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a navíc je bohatá na draslík regulující obsah vody v lidském těle. Proto se řadí mezi výrobky racionální výživy a skvěle se hodí do polévek, sladkých pokrmů, rizot a samozřejmě i jako příloha k masu.

Varianty

  • Natural | Sypaná | 500 g

    Návod k přípravě

    1Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek rýže je třeba cca 3 šálky vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 20 - 25 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Přebytečnou vodu slijte a servírujte.
  • Natural | Sypaná | 350 g

    Návod k přípravě

    1Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek rýže je třeba cca 3 šálky vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 20 - 25 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Přebytečnou vodu slijte a servírujte.
  • Natural | Varné sáčky | 480 g

    Návod k přípravě

    1Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček/1 l vody). 1 sáček stačí na dvě porce.
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 20 - 25 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček roztrhněte podle naznačené perforace a servírujte.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1510 kJ / 356 kcal
Bílkoviny 8,36 g
Sacharidy 75,1 g
Tuky 2,47 g