image

Dlouhozrnná

Extra kvalita

Země původu: Itálie (ITA)*
map

Její jméno přesně vystihuje její charakter. Zrnka této rýže, označované také vodní, mají jehličkovitý tvar s výjimečným poměrem délky a šířky.

Každé zrnko je po šetrném odstranění slupky vyleštěno a díky tomu dlouhozrnná rýže zůstává po uvaření sypká a má sušší konzistenci. Stejně jako ostatní rýže je také tato přirozeně bez lepku, snadno stravitelná a s obsahem vitaminů skupiny B, vápníku a fosforu. Hodí se výborně jako příloha, do omáček i k zahuštění polévek.

Varianty

  • Extra kvalita | Sypaná | 1000 g

    Návod k přípravě

    1Rýži propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 šálek / 12,5 šálků vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 17 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Přebytečnou vodu sceďte a servírujte.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1481 kJ / 349 kcal
Bílkoviny 7,52 g
Sacharidy 77,4 g
Tuky 1 g