image

Dlouhozrnná

Ekonom

Země původu: Itálie (ITA), Řecko (GRC), Kambodža (KHM), Vietnam (VNM)*

Její jméno přesně vystihuje její charakter. Zrnka této rýže, označované také vodní, mají jehličkovitý tvar s výjimečným poměrem délky a šířky.

Každé zrnko je po šetrném odstranění slupky vyleštěno a díky tomu dlouhozrnná rýže zůstává po uvaření sypká a má sušší konzistenci. Stejně jako ostatní rýže je také tato přirozeně bez lepku, snadno stravitelná, s jemnou typickou chutí a vůní. Hodí se výborně jako příloha, do omáček i k zahuštění polévek.

Varianty

  • Ekonom | Sypaná | 1000 g

    Návod k přípravě

    1Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek rýže je třeba cca 2,5 šálku vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 17 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Přebytečnou vodu slijte a servírujte.
  • Ekonom | Varné sáčky | 400 g

    Návod k přípravě

    1Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček / 1 l vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 17 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček roztrhněte podle naznačené perforace a servírujte.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1481 kJ / 349 kcal
Bílkoviny 7,52 g
Sacharidy 77,4 g
Tuky 1 g