Fazole

Fazole červené

Země původu: Čína (CHN), Myanmar (MMR), USA, Kanada (CAN), Etiopie (ETH), Argentina (ARG)*

Peruánští indiáni je znali a pěstovali už před více než 10 000 lety, k nám se fazole dostaly až nějakou dobu po objevení Ameriky. Od té doby se staly důležitou součástí jídelníčku pro svůj obsah rostlinných bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Navíc je každá z více než 500 pěstovaných odrůd přirozeně bezlepková.

Přípravu luštěnin můžeme oživit kořením a bylinkami - bazalkou, majoránkou nebo tymiánem.

Varianty

  • Červené | Sypané | 480 g

    Návod k přípravě

    1Přebrané a propláchnuté fazole namočte na 4 hodiny do vlažné vody.
    2Vařte doměkka a solte dle chuti před úplným změknutím.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1378 kJ / 325kcal
Bílkoviny 20,17 g
Sacharidy 58,1 g
Tuky 1,3 g