Fazole

Fazole barevné

Země původu: Čína (CHN), Etiopie (ETH), Kanada (CAN), USA*

Peruánští indiáni je znali a pěstovali už před více než 10 000 lety, k nám se fazole dostaly až nějakou dobu po objevení Ameriky. Od té doby se staly důležitou součástí jídelníčku pro svůj obsah rostlinných bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Navíc je každá z více než 500 pěstovaných odrůd přirozeně bezlepková.

Barevné fazole dozrávají v červené, hnědé i černé barvě. Při úpravě jim nevadí ostřejší kořenění, a proto jsou ty pravé např. pro přípravu Chilli con carne.

Přípravu luštěnin můžeme oživit kořením a bylinkami - bazalkou, majoránkou nebo tymiánem.

Varianty

  • Barevné | Sypané | 450 g

    Návod k přípravě

    1Přebrané a propláchnuté fazole namočte na 4 hodiny do vlažné vody.
    2Vařte doměkka a solte dle chuti před úplným změknutím.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1353 kJ / 319 kcal
Bílkoviny 21,01 g
Sacharidy 56 g
Tuky 1,1 g