Červená čočka

Země původu: Kanada (CAN), USA, Turecko (TUR)*

Červená čočka je velmi oblíbenou luštěninou. Její drobná červená zrnka se před přípravou nemusí namáčet a přitom se uvaří velmi rychle.

V kuchyni má rozmanité použití – lze ji připravit jako přílohu k masu, je vhodná do pomazánek, salátů či do polévky. Je vhodná k zahuštěnípolévek, gulášů či zeleninových jídel. Díky své neagresivní chuti se červená čočka dá kombinovat s řadou surovin, můžete připravit přírodně s kořenovou zeleninou, smíchat ji s rýží, pohankou nebo podusit třeba s bílým zelím.

Varianty

  • Červená čočka | Sypaná | 500 g

    Návod k přípravě

    1Přebranou a propláchnutou čočku vsypeme do studené vody a vaříme doměkka.
    2Solíme dle chuti před úplným změknutím. Červenou čočku není potřeba předem namáčet.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1476 kJ / 348 kcal
Bílkoviny 24,71 g
Sacharidy 60,2 g
Tuky 0,87 g