Bramboroviny

Bramborové těsto

 

Směs pro přípravu univerzálního bramborového těsta umožňuje rychle a jednoduše vytvořit nepřeberné množství chutných pokrmů a příloh ve sladké i slané formě.

Můžete ho vyzkoušet nasladko třeba jako taštičky, noky nebo kypré koblížky. Lze je použít i pro přípravu krajových specialit, mezi nejznámější patří bramborové placky.

Varianty

  • Bramborové těsto | Sypká směs | 400 g

    Návod k přípravě

    1Ke 400 g směsi přidáme 400 ml studené vody, promícháme a vypracujeme těsto. Necháme 3 minuty odležet. Tvarujeme knedlíky, taštičky nebo pomocí dvou lžic vykrajujeme noky, které vložíme do neosolené vroucí vody.
    2 Neplněné knedlíky vaříme cca 20 minut. Plněné knedlíky, taštičky nebo noky vaříme podle velikosti a tloušťky těsta 5 - 10 minut (dokud nevyplavou na hladinu). Po uvaření slijeme vodu.
    3Knedlíky necháme cca 3 minuty zchladnout a teprve potom
    porcujeme. Taštičky nebo noky zakapeme olejem a dobře promícháme, aby se neslepily.

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1449 kJ / 342 kcal
Bílkoviny 10,33 g
Sacharidy 72,9 g
Tuky 0,92 g