Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

1,2 kg hovězí tabulové špičky
400 g mleté vepřové plece
1 dcl silného masového vývaru
1 dcl bílého vína
1/2 kusu cibule
1 ks paprikové klobásky
sůl, pepř
2 dcl smetany
3 lžíce sekané pažitky
Na základ a šťávu:
1 ks mrkve
2 ks stonku řapíkatého celeru
2 ks cibule
2 lžíce  dijonské hořčice
2 dcl bílého vína
7 dcl masového neslaného vývaru
Na basmati rýži:
300 g  nevařené rýže basmati Lagris

Plněná tabulová špička s kořeněnou šťávou a dušenou rýži

45 minut
4 porce

Příprava

  1. Do hovězího masa  uděláme dlouhým ostrým nožem kapsu.
  2. Mleté vepřové maso umixujeme s vývarem, vínem. Přidáme najemno sekanou cibulku, na drobné kostičky krájenou klobásku, sekanou petrželku a ochutíme soli a pepřem. Takto připravenou faší naplníme maso a zvolna dusíme v základu doměkka. Poté maso vyjmeme, šťávu scedíme, zjemníme smetanou a vložíme sekanou pažitku.
  3. Mrkev, řapík a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme dvě lžíce dijónské hořčice, zarestujeme a zalijeme vínem. Necháme odvařit a poté zalijeme vývarem a vložíme maso.
  4. Rýži necháme na másle zesklovatět, následně zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou na mírném plameni dusíme cca 15 minut doměkka.