Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

2 ks větší šalotky
2 ks stroužky česneku
1 ks chorizo klobásy
400 g čerstvých nebo mražených hříbků
500 g  nevařené rýže arborio Lagris
2 dcl bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
100 g  kozího sýru
100 g  másla
na ozdobu:
čerstvé lístky rukoly

Pikantní choriso risotto s kozím sýrem

30 minut
4 porce

Hotové risotto ihned podáváme ozdobené čerstvými lístky rukoly.

Příprava

  1. Na oleji orestujeme pokrájenou šalotku, česnek a chorizo klobásu. Necháme pouze zesklovatět a poté přidáme nakrajené houby. Společně zarestujeme.
  2. Poté vsypeme rýži arborio a dál restujeme. Následně rýží zastříkneme bílým vínem a zamícháme. Až se víno vypaří, rýži zalijeme vývarem. Rýži lehce vaříme a postupně doléváme vývarem, dokud rýže není uvařená tzv. "al dente". Rýže se musí vařit minimálně 12 minut.
  3. Když je rýže uvařená, stáhneme ji z ohně a vmícháme do ní na menší kostky nakrájený kozí sýr a máslo. Mícháme, dokud risotto nebude krémové. Pokud je risotto moc husté, přidáme trochu horkého vývaru.
  4. Hotové risotto ihned podáváme ozdobené čerstvými lístky rukoly.