Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

  na kuřecí maso:
4 ks kuřecího prsa s kostí a kůží
  olej
  sůl, pepř
  na madeirovou omáčku:
150 g čerstvých hříbků
3 dcl vína madeira
2 dcl silného vývaru
  oříšek másla
  sůl, pepř
  na rýžové krokety:
80 g másla
80 g hladké mouky
500 ml mléka
  sůl, pepř, muškátový květ a libeček
500 g nevařené basmati rýže Lagris
  strouhanka na obalování

Pečené kuřecí prsíčko s máslovou kroketkou a čerstvými hříbky

1 hodina
4 porce

Takto připravenou směs tvarujeme v kroketky, obalujeme ve strouhánce a smažíme dozlatova.

Příprava

  1. Kuřecí prsa ochutíme solí, pepřem a zprudka opečeme na pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Dáme na plech a dopečeme v troubě na vyhřáté na 180°C cca 15 minut.
  2. Na výpeku z prsou opečeme na kousky krájené hříbky, zalijeme vínem a svaříme na 1/3. Poté přidáme opravdu silný vývar, provaříme a na závěr vložíme oříšek másla na zjemnění. Ochutíme solí, pepřem.
  3. Na rýžové kroketky rozpustíme v hrnci máslo a když je rozpálené, vsypeme mouku. Mouku za stálého míchání restujeme cca 5 minut. Pak přidáme mléko, které metlou na mírném ohni šleháme až do zhoustnutí. Za stálého míchání lehce provaříme cca 20 minut.
  4. Po 20 minutách omáčku stáhneme, sochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Omáčku necháme vychladnout a promícháme rýží, uvařenou podle návodu na obalu. Přidáme sekaný libeček a žloutky. Dochutíme solí. Takto připravenou směs tvarujeme v kroketky, obalujeme ve strouhánce a smažíme dozlatova.