Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience



  Na přípravu sushi rýže:
500 g sushi rýže Lagris
550 - 600 ml vody
100 ml ochuceného japonského octa
  Na tempuru:
3 dcl studené vody
100 - 170 g mouky na tempuru (lze nahradit hladkou moukou)
  olej na smažení
  Na vegetariánské sushi na tempuře:
10 ks řasy nori
10 ks snítek pažitky
100 g sýru pomazánkového typu (např. Philadelphia)
1 ks nakládané ředkve
1 ks  avokáda
150 g smažené hlívy ústřičné
  Na bostonské sushi:
70 g uzeného lososa
100 g čerstvého lososa
1 ks salátové okurky
  Na taštičky Inari:
  taštičky ze smaženého tofu
  připravená a ochucená sushi rýže
  nakládané houby shitake
  olivový olej
  mrkev
  pažitka
  K podávání:
  kikkoman
  wasabi
  nakládaný zázvor

Netradiční sushi v tempuře

1 hodina
4 porce

Na závěr ozdobně převážeme pažitkou, vytvoříme "uzlíček", který podáváme se sojovou omáčkou. Kousky sushi namáčíme v kikkomanu, wasabi a zajídáme nakládaným zázvorem.

Příprava

  1. Rýži přebereme a propláchneme několikrát studenou vodou (3 - 4 x). Vsypeme do hrnce, zalijeme vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou, dáme na malý oheň a po dobu 5 minut pomalu ohříváme. Zvýšíme teplotu na maximum, přivedeme k varu, opět ztlumíme a dusíme pod poklicí 15 minut. Vypneme plamen a necháme stát 15 – 20 minut. Rýži necháme vychladnout na pokojovou teplotu a lehce přimícháme japonský ocet.
  2. Na bambusovou podložku rozprostřeme rýži a na ni dáme plátek řasy Nori. Okraj rýže potřeme sýrem, dáme snítky pažitky, k tomu na úzké proužky krájenou ředkev, avokádo a hlívu.
  3. Spodní část podložky zvedneme a překlopíme přes náplň (vytvoříme tunel). Postupně posouváme směrem k vrchnímu okraji, tak aby se vytvořil váleček. Takto připravený váleček obalíme v tempuře a opravdu zprudka usmažíme ve větším množstvím oleje.
  4. Nerovné okraje zařízneme a z válečku nařežeme 4 až 6 kusů.
  5. Při přípravě bostonského sushi je postup jako u obrácené rolky, vnější stranu rolky tvoří plátky uzeného lososa. Náplň je okurka pokrájená na jemné proužky a čerstvý losos s trochou wasabi.
  6. Náplň do taštiček připravíme ze sushi rýže, na jemné kousky pokrájíme nakládané houby shitake, na pánvi na olivovém oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou mrkev. Vše smícháme, plníme do připravených taštiček ze smaženého tofu, zhruba do poloviny obsahu. Na závěr ozdobně převážeme pažitkou, vytvoříme "uzlíček", který podáváme se sojovou omáčkou. Kousky sushi namáčíme v kikkomanu, wasabi a zajídáme nakládaným zázvorem.