Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience


Na polévku:
olivový olej
60 g celeru
60 g petržele
60 g řapíkatého celeru
60 g mrkve
2 ks cibule
2 ks stroužku česneku
200 g rajčat v plechu
500 ml zeleninového vývaru
150 g čerstvého špenátu
100 g pórku
50 g kenya fazolek
sůl, pepř
100 g nevařených těstovin chifferi Lagris
Na bylinkový olej:
2 lžíce listové petrželky
1 lžíce sekaného tymiánu
5 lžic olivového oleje
Na pesto:
60 g čerstvé bazalky
1 ks stroužku česneku
120 ml  olivového oleje
sůl, pepř
pár kapek citrónové šťávy
30 g pinových ořechů
60 g parmezánu

Minestrone s chifferi a bylinkovou bruschettou

45 minut
4 porce

Hotovou polévku servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Před podáváním ji ještě ozdobíme a zároveň dochutíme bazalkovým pestem a strouhaným parmesanem

Příprava

  1. Veškerou kořenovou zeleninu očistíme a poté nakrájíme na menší kostičky, které orestujeme na olivovém oleji dohněda.
  2. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a opět restujeme. Následně zalejeme tomaty v plechu a zeleninovým vývarem.
  3. Všechnu zelenou zeleninu vkládáme do polévky až nakonec a nevaříme ji dlouho, aby si zachovala barvu. Polévka musí být hustá. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  4. Následně do polévky vsypeme těstoviny uvařené podle návodu na obalu.
  5. Při přípravě bylinkového oleje rozmixujeme všechny suroviny a následně tímto olejem potíráme připravenou ciabattu nakrájenou na šikmé plátky. Ciabattu pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 8 minut.
  6. Nakonec si připravíme bazalkové pesto. Všechny ingredience utřeme ve hmoždíři nebo umixujeme tyčovým mixérem. Piniové oříšky nasucho orestujeme na pánvičce a vsypeme je nakonec do již hotového pesta.
  7. Hotovou polévku servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Před podáváním ji ještě ozdobíme a zároveň dochutíme bazalkovým pestem a strouhaným parmesanem