Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

4 porce
6 ks žampionů
1 ks bílé části pórku
2 hrsti listové petrželky
  sůl, pepř
4 ks vepřové panenky (á 180 g/ks)
8 ks plátků bavorské slaniny
4 ks šalotky
  Na salát ze zelené čočky:
250 g čočky Lagris
  olej
3 ks šalotky
60 g slaniny
3 dcl vývaru z uvařené čočky
40 g másla
40 g parmezánu
  sůl, pepř, listová petržel

Krepinetka z vepřové panenky na ragú

1 hodina
4 proce

Krepinetka z vepřové panenky na ragú ze zelené čočky a silnou masovou šťávou s restovanými šalotkami

Příprava

  1. Žampióny, pórek nakrájíme na plátky a na oleji orestujeme. Poté přidáme petrželku a ochutíme solí, pepřem. Takto připravenou směs umixujeme na hladkou fáš.
  2. Maso nakrájíme na čtyři stejné kousky, ochutíme solí, pepřem a na pánvi s každé strany dozlatova.
  3. Plátky slaniny rozložíme po třech plátcích a na každou část rozetřeme bylinkovou fáš a poté přidáme maso. Zamotáme, opečeme na pánvi dozlatova a dáme dopéct do trouby na 180°C cca 10 – 12 minut.
  4. Na výpeku na pánvi orestujeme na kolečka krájenou šalotku, necháme změknout a poté zalijeme vývarem, svaříme na jednu třetinu a zjemníme máslem.
  5. Zelenou čočku uvaříme do poloměkka. Scedíme a část vývaru si necháme.
  6. Na oleji orestujeme šalotku a slaninu, krájenou na nudličky. Přidáme vařenou čočku, promícháme a zalijeme vývarem z čočky. Lehce provaříme a vložíme máslo, parmesán a vymícháme krémovou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem a listovou petrželkou.