Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na marinádu:
5 lžic sójové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
5 cm najemno nakrájeného zázvoru
0,5 dcl dezertního vína
2 lžíce  sekaného koriandru
2 stroužky česneku
4 ks steaku z hovězí svíčkové
Na fazolkový salát:
150 g nevařených malých bílých fazolí Lagris
olivový olej
250 g zelených fazolových lusků
4 ks velké šalotky
2 lžíce vinného octa
2 lžíce sladké chilli omáčky
sůl

Hovězí steak Teriaiki na grilu se salátem z pečený fazolek

2,5 hodiny
4 porce

Suroviny na marinádu smícháme s česnekem nakrájeným najemno, nalijeme na steaky a cca 2 hodiny marinujeme.

 

Příprava

  1. Suroviny na marinádu smícháme s česnekem nakrájeným najemno, nalijeme na steaky a cca 2 hodiny marinujeme. Poté maso osušíme a vkládáme na rozpálený gril, ze všech stran zprudka opečeme. Poté dáme na kraj grilu a zvolna grilujeme cca 7 minut dle propečenosti masa.
  2. Zbylou marinádu necháme v rendlíku na grilu krátce prohřát.
  3. Bílé fazole uvaříme doměkka a scedíme. Fazolky s nahrubo krájenou šalotkou opečeme na oleji v grilovací pánvi. Přidáme bílé fazolky, ocet a sladkou chilli omáčku. Krátce prohřejeme a podáváme. Dochutíme solí.