Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na arancini:
olej
2 ks větší šalotky
2 ks stroužky česneku
400 g čerstvých nebo mražených hříbků
500 g nevařené rýže arborio Lagris
2 dcl bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
100 g strouhaného parmezánu
100 g másla
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
Na majonézu:
6 ks čerstvých žloutků
sůl, pepř
šťáva z 1 citrónu
1 lžíce  dijonské hořčice
3 ks stroužsky česneku utřeného se solí
rostlinný olej
citrónová šťáva
Na listový salát:
rukola
polníček
cherry rajčátka
okurka

Houbové arancini s domácí česnekovou majonézou

30 minut
4 porce

Houbové arancini s domácí česnekovou majonézou a lehkým listovým salátkem

Příprava

  1. Na oleji restujeme šalotku, česnek a hříbky. Poté přisypeme rýži a restujeme společně. Lehce zastříkneme vínem a po chvilce zalijeme vývarem. Hladina vývaru musí být zároveň s rýží. Rýži lehce vaříme a postupně doléváme vývarem. Rýže se musí vařit cca 15 min - tzv. na skus - "al dente". Vmícháme trochu strouhaného parmezánu a máslo. Mícháme, dokud risotto nebude krémové. Pokud je krémové, ale příliš husté, přidáme trochu horkého vývaru.
  2. Rýži vychladíme a tvarujeme krokety libovolného tvaru. Obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Připravíme si majonézu, je důležité, aby byly všechny suroviny vychlazené. Žloutky osolíme a opepříme. Přidáme hořčici, česnek se solí a prošleháme. Pak za neustálého šlehání po troškách přiléváme olej, dokud nám nevznikne klasická hutná majonéza. Dochutíme citrónovou šťávou.
  4. Nakonec si připravíme salát - rukolu a polníček opláchneme a vysušíme, cherry rajčata krájíme na třetinky, okurky na kostičky. Nakonec zakápneme olivovým olejem.