Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

  Na těstoviny:
300 g nevařených těstovin fusilli Lagris
  sůl

olivový olej

Na omáčku:
  olivový olej
3 ks šalotky
2 ks stroužky česneku
  špetka chilli
400 g rajčat v plechu
  stonek listové petrželky
3 cm nastrouhaného zázvoru
  sůl, cukr
  Na krevety:
12 ks krevet velikosti 8/12
  sůl, pepř
30 g másla
1/2 ks cukety
  olivový olej
  sůl, pepř

Fusilli s tomatovou omáčkou a pečenými krevetkami

45 minut
4 porce

Hotovou omáčku promícháme s vařenou těstovinou a pečenou cuketou.

Příprava

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Scedíme a zakápneme olivový olejem.
  2. V mezidobí si připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme najemno krájenou šalotku, česnek. Přidáme chilli a rajčata. Zvolna dusíme cca 30 minut. Během vaření vložíme do omáčky stonek listové petrželky a najemno nastrouhaný zázvor. Dochutíme solí a dle chuti špetkou cukru.
  3. Krevety ochutíme solí, pepřem a na oleji opečeme na pánvi z každé strany cca 1 minutu. Přidáme oříšek másla na zjemnění. Cuketu nakrájíme na kostičky a opravdu krátce opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Ochutíme solí, pepřem.
  4. Hotovou omáčku promícháme s vařenou těstovinou a pečenou cuketou.