Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na marinádu:
2 lžíce kuliček koriandru
4 lžíce  olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 stroužky česneku
1 lžička dijonské hořčice
šťáva a kůra z 1 citrónu
1 ks flank steaku (cca 900 g)
Na sójový salát:
200 g nevařené sóji Lagris
polovinu salátu radichio
3 lžíce nahrubo nasekané petrželky
3 ks nasekané ančovičky
2 lžíce nasekaných kaparů
1 stonek jarní cibulky
5 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice

Flank steak s citrusovou marinádou

2 hodiny
4 porce

Flank steak s citrusovou marinádou, tymiánovým bramborem a salátem ze sóji s ančovičkami a kapary

 

 

Příprava

  1. Koriandr v hmoždíři roztlučeme a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Naneseme na maso a necháme 3 hodiny marinovat. Steak rozkrojíme na čtyři stejné kusy a na rozpáleném grilu necháme zatáhnout z obou stran. Na okraji grilu lehce dogrilujeme cca 6 minut dle propečenosti masa.
  2. Mezitím uvaříme sóju doměkka a scedíme. Propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
  3. Scezenou sóju v misce smícháme s nahrubo nakrájeným radichio salátem a listovou petrželkou. Přidáme nakrájené ančovičky, kapary a jarní cibulku. Olej, česnek, ocet a hořčici umixujeme a tento dresing nalijeme na salát.