Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

300 g nevařených červených fazolí Lagris
olej
80 g karotky
80 g celeru - bulvy
1 stonek řapíkatého celeru
2 ks cibule
chilli, kmín
200 g tomat v plechu
300 ml vývaru z fazolí
500 ml vývaru z uzeného žebra
500 g uzených žeber uvařených s cibulí, novým kořením a bobkovým listem
80 g čedaru
1 balení listového těsta
1 ks vejce

Fazolová polévka s uzeným žebrem

45 minut
4 porce

Fazolová polévka s uzeným žebrem zapečená sýrem čedar pod pokličkou s listového těsta

 

Příprava

  1. Fazole uvaříme doměkka. Trochu vývaru z fazolí odebereme a zbytek sdedíme.
  2. Na oleji dozlatova orestujeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, chilli, kmín, tomata, přilijeme vývar z fazolí a vývar z uzených žeber. Vaříme cca 30 minut.
  3. Do polévky následně vložíme maso obrané z žeber.
  4. Do servírovacích misek z tlustostěnného skla vlijeme porci polévky, posypeme čedarem a každou porci zakryjeme rozváleným listovým těstem.Okraje misky potřeme vejcem, aby se nám těsto dokonale přilepilo k misce.
  5. Po zapečení listového těsta misky zabalíme do textilním ubrousku a ihned podáváme.