Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na pesto:
60 g parmezánu
80 g špenátových listů
30 g opečených nesolených mandlí
120 ml olivového oleje
1 ks stroužek česneku
pár kapek citrónové šťávy
sůl, pepř
Na králičí hřbet:
400 g králičího hřbetu bez kosti (lze nahradit kuřecím masem)
sůl, pepř
olivový olej
2 dcl silného drůběžího vývaru
50 g másla
sůl, pepř, citrónová šťáva na dochucení
listová petrželka
Na farfalle:
400 g nevařených těstovin farfalle Lagris
sůl
olivový olej
100 g sušených rajčat

Farfalle s špenátovým pestem a králičím hřbetem

1 hodina
4 porce

Takto připravené těstoviny s pestem vsypeme do hlubokého talíře, ozdobíme lístky polníčků a krájeným králičím hřbetem.

Příprava

  1. Ingredience na pesto rozmícháme v hmoždíři nebo umixujeme tyčovým mixérem.
  2. Králičí maso ochutíme solí, pepřem a na pánvi s olivovým olejem krátce opečeme z obou stran lehce dozlatova. Poté maso vyjmeme a výpek zalijeme vývarem.
  3. Vývar o jednu třetinu svaříme, vložíme kousky studeného másla a mícháme, dokud nám nevznikne hladká omáčka. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme pár kapek citronové šťávy a sekanou listovou petrželku. Maso vložíme na pánev krátce prohřát a krájíme na špalíky.
  4. Farfalle uvaříme v osolené vodě na skus, těstoviny nesmí být rozvařené. Poté scedíme a lehce prolijeme olejem.
  5. Na pánev dáme špenátové pesto a krájená sušená rajčata. Necháme jen lehce zahřát a smícháme na pánvi s uvařenou těstovinou.
  6. Takto připravené těstoviny s pestem vsypeme do hlubokého talíře, ozdobíme lístky polníčků a krájeným králičím hřbetem.