Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

4 porce
300 g nevařených těstovin Lagris farfalle
sůl, olivový olej
2 ks šalotky
2 stroužky česneku
200 g čerstvých nebo mražených lišek
1 dcl bílého vína
4 dcl smetany
sůl, pepř
listová petržel, pažitka
80 g sýru Comté
lístky červené řepy na ozdobu

Farfalle s liškami, bylinkovou smetanou

45 minut
4 porce

Farfalle s liškami, bylinkovou smetanou, sýrem Comté a lístky červené řepy

Příprava

  1. Farfalle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, poté scedíme a zakápneme olivovým olejem.
  2. Na pánvi orestujeme najemno krájenou šalotku, česnek a přidáme lišky. Krátce orestujeme a zastříkneme vínem, které necháme zcela odvařit.
  3. Přilijeme smetanu a provaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem. Přidáme sekané bylinky a dále již nevaříme. Do pánve přidáme vařené farfalle a promícháme.
  4. Podáváme v hlubokém talíři, kdy jednotlivé porce zdobíme hoblinkami sýru Comté a lístky červené řepy, které jsme lehce zakápli olivovým olejem a ochutíme solí, pepřem.