Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na chilli con carne:
300 g nevařených červených fazolí Lagris
2 ks cibule
3 ks stroužky česneku
600 g mletého hovězího masa
2 ks chorizo klobásy
1 lžíce mleté papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
2 lžíce rajského protlaku
2 ks chilli papričky
400 g krájených rajčat
4 dcl červeného vína
500 ml vývaru z fazolí
čerstvý koriandr
Na basmati rýži:
máslo
1 ks cibule
300 g nevařené rýže basmati Lagris
sůl
4 lžíce zakysané smetany

Chilli con carne s basmati rýží a zakysanou smetanou

Chilli con carne servírujeme s kopečkem zakysané smetany.

Příprava

  1. Fazole uvaříme doměkka, scedíme a vývar si necháme.
  2. V hrnci na cibuli a česneku orestujeme maso, přidáme nakrájené chorizo, zarestujeme s paprikou, kmínem, protlakem, chilli a rajčaty. Podlijeme vínem, necháme zcela odvařit a zalijeme 0,5 litrem vývaru z fazolí. Vše dusíme cca 1 hodinu a poté přidáme vařené fazole a krátce prohřejeme. Ke konci přidáme čerstvý koriandr.
  3. Najemno krájenou cibuli orestujeme na másle. Necháme jen lehce zpěnit a poté přidáme rýži. Krátce orestujeme a zalijeme vodou v poměru 1 díl rýže a 1,5 dílu vody. Vodu přivedeme k varu, osolíme, zmírníme plamen a zvolna pod pokličkou dusíme rýži doměkka.
  4. Chilli con carne servírujeme s kopečkem zakysané smetany.