Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na uzené kolínko:
olej
2 ks stonky řapíkatého celeru
1/2 ks malého celeru bulvy
1 ks hlavička česneku
2 ks cibule
1/2 lžičky kmínu
3 dcl světlého piva
7 dcl neslaného masového vývaru
2 ks uzeného šunkového předního kolena
sůl, pepř
Na hrachovou kaši:
40 g másla
1 ks velké cibule
200 g nevařeného žlutého hrachu Lagris
500 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř, majoránka
Na salát z okurčiček:
4 ks na tenké plátky nakrájené okurčičky
1 ks malý salátek friseé
1 ks červené cibulky
1 lžíce jemné dijonské hořčice
1/2 lžíce medu
1 lžíce vinného octa
5 lžic olivového oleje
sůl, pepř

Brašírované uzené kolínko s jemnou kaší

1 hodina 30 minut
4 porce

Brašírované uzené kolínko s jemnou kaší z hrášků a salátkem z nakládaných okurčiček

Příprava

  1. Na oleji orestujeme krájenou kořenovou zeleninu dozlatova, přidáme krájenou cibuli, přidáme česnek, kmín a zalijeme pivem s vývarem. Necháme zavařit a vložíme kolínka. Dusíme zvolna na plotně bez pokličky cca 3 hodiny doměkka.  Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme, přes jemné plátno. Šťávu svaříme do hustší konzistence a hotovou šťávou na pánvi oglazujeme maso.
  2. Na másle orestujeme najemno krájenou cibuli a přidáme nevařený hrách. Zalijeme jej zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka, dle potřeby dolijeme vodou. Poměr vodu a hrášku před mixováním by měl být 1:1. Po uvaření hrachu umixujeme hladké pyré, které dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  3. Okurčičky smícháme v misce se salátkem, krájenou na dílky červenou cibulkou a vše promícháme se zbylými umixovanými surovinami.