Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na boloňské ragú:
1 dlc olivového oleje
100 g celeru
100 g  mrkve
100 g cibule
600 g mletého zadního hovězího masa
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 kg loupaných rajčat
3 dcl červeného vína
5 g celého pepře
2 g bobkového listu
5 g nového koření
Na těstoviny:
300 g těstovin Lagris spaghetti
sůl, olivový olej
100 g parmezánu

Boloňské špagety

45 minut
4 porce

Jednotlivé porce dozdobíme strouhaným parmezánem.

Příprava

  1. Celer, mrkev, cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso a důkladně ho rozdělíme vařečkou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Maso je dobře orestované teprve tehdy, když se dobře oddělí a nelepí se k sobě.
  2. Následně přidáme rozmixovaná loupaná rajčata a červené víno. Do plátěného ubrousku vložíme celý pepř, bobkový list a nové koření. Ubrousek zavážeme režnou nití do uzlíčku a vložíme do omáčky. Mírně vaříme cca 2 hodiny.
  3. Špagety uvaříme "al dente" v dostatečném množství osolené vody. Scedíme a lehce prolijeme olivovým olejem. Smícháme s boloňským ragú a podáváme. Jednotlivé porce dozdobíme strouhaným parmezánem.